Release notes 7 juli 2020

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Kopiëren van een taak

In PHARIUS COMPLIANCE kunnen TAKEN worden aangemaakt om aantoonbaar te maken dat verplichtingen daadwerkelijk worden uitgevoerd. Bij het aanmaken van een taak kan het handig zijn een bestaande taak te KOPIEREN om daarin vervolgens enkele aanpassingen te doen. Zodoende voorziet deze release in de mogelijkheid voor het kopiëren van een bestaande taak. Voor NU is het zo dat deze gekopieerde taak binnen DEZELFDE BORGING wordt aangemaakt. Bij een volgende release bestaat de mogelijkheid de gekopieerde taak aan een ander register en/of borging te koppelen.

Versies per fragment vergelijken

Uiteraard is het relevant om de WIJZIGINGSHISTORIE van wet- en regelgeving INZICHTELIJK te hebben. Pharius toonde alle wijzigingen in wet- en regelgeving voorheen per document. In deze release is een geheel nieuwe functie beschikbaar gekomen, de zogeheten VERSIEVERGELIJKER.

In de Databank is het nu zo dat per artikel inzichtelijk is of het artikel in het verleden gewijzigd is. In dat geval kunnen VERSCHILLENDE VERSIES van het artikel met elkaar worden VERGELEKEN. Middels de kleuren rood (vervallen) en groen (nieuwe tekst) worden de wijzigingen in het artikel zichtbaar. In een volgende release wordt ook de jurisprudentie per artikel inzichtelijk.

Exporteren van taken

Vanuit het totaaloverzicht van taken kan nu een EXPORT worden gemaakt naar een CSV– of een XLS-bestand.

-♦-

Emailnotificatie taakbeheer

Bij het aanmaken van een taak wordt met deze release AUTOMATISCH een EMAIL gestuurd aan de TAAKHOUDER en de TAAKVERANTWOORDELIJKE, zodat zij op de hoogte zijn van het feit dat aan hen een taak is toegewezen. In een volgende release bestaat de mogelijkheid om voor deze notificatie te kiezen voor het versturen van een emailbericht en/of het geven van een notificatie binnen Pharius.

Verbeteringen

Filterfunctie in borgingen

De FILTERFUNCTIE die wordt gebruikt bij het koppelen van registerregels in een borging is VERBETERD, zodanig dat nu gerichter gezocht kan worden op MEERDERE ZOEKTERMEN en in MEERDERE VELDEN tegelijkertijd.

Bugfixes

Herstellen tellerfout in “Wijzigingen te beoordelen”

Helaas bleek in een aantal gevallen een TELLERFOUT voor te komen in het overzicht van “TE BEOORDELEN WIJIGINGEN” per register. Dit is opgelost.

-♦-

Melding inactieve gebruikers bij taken in borgingen

Bij het OVERZICHT van ALLE TAKEN binnen een borging werd het account van de taakverantwoordelijk en de taakhouder ONTERECHT als “IN ACTIEF” getoond. Met deze release is ook deze bug verleden tijd.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.