Release notes 19 mei 2020

Het releasebeleid van Lexerta is in belangrijke mate gebaseerd op de wensen en eisen van onze klanten en gebruikers.

Meerdere malen per jaren voeren wij releases door die we categoriseren onder nieuw, verbetering en bugfixes.

Nieuwe functies

Vakgebied selecteren bij beoordelen van wijzigingen

In het overzicht van de TE BEOORDELEN WIJZIGINGEN in relevante wijzigingen was het tot voor kort niet mogelijk een selectie te maken naar de vakgebieden Arbo/veiligheid of Milieu. In sommige gevallen lastig daar waar deze vakgebieden niet bij één en dezelfde functionaris zijn belegd. Om die reden is in de FILTERFUNCTIE van die pagina binnen Pharius nu een optie toegevoegd om te kunnen filteren naar TYPE VAKGEBIED. Zodoende selecteert de milieuverantwoordelijke eenvoudig de voor hem RELEVANTE WIJZIGINGEN en kan zijn collega met arbo/veiligheid in portefeuille alleen de voor hem relevante wijzigingen inzien en beoordelen.

Verbeteringen

Werken met een Databank waarin meer dan 62.000 DOCUMENTEN worden beheerd vraagt een ZOEKFUNCTIE die haar zoekresultaten voor de gebruiker overzichtelijk en op relevante weergeeft. Om die reden hebben wij de sortering van zoekresultaten in de Databank aangepast. Zoekresultaten worden nu GESORTEERD NAAR RELEVANTIE (nationale wet- en regelgeving voor Europese wet- en regelgeving, kamerstukken voor normen etc.).

-♦-

Daarnaast is de zoekfunctie binnen de Databank uitgebreid met de optie om te FILTEREN op VAKGEBIED. Dit betekent dat u nu in de Databank van Pharius specifiek kunt zoeken naar documenten op het gebied van Milieu en/of Arbo/veiligheid.

Bugfixes

Proces Wachtwoord vergeten

Door een update aan de onderliggende applicatie werkte het proces “WACHTWOORD VERGETEN” in een aantal gevallen niet goed. Door de user plugin te upgraden is dit probleem opgelost.

-♦-

Toonwijze tabellen
In een aantal documenten van de Databank komen zodanig grote (breedte) TABELLEN voor dat deze niet altijd goed werden getoond op elk monitortype. Dit is aangepast door in die specifieke gevallen een HORIZONTALE SCROLLBALK toe te voegen.

Indien u naar aanleiding van deze releasenote vragen heeft, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen.

Check ook onze online helpdesk.

Pharius is ontwikkeld vanuit het perspectief van de gebruiker. Dit betekent echter niet dat alles voor iedereen helemaal vanzelfsprekend is. Daarom bieden we u op verschillende wijze support om u optimaal te kunnen laten werken met Pharius.

Met de Pharius Online Guide bieden we u toegang tot veel antwoorden op gebruikersvragen. Kunt u het hier niet vinden kunt u ons ook bereiken via mail, chat of per telefoon.