Pharius stopt de ondersteuning van IE11

Microsoft geeft sinds begin 2019 het duidelijke signaal dat organisaties zouden moeten stoppen met het gebruik van Internet Explorer als standaardbrowser voor medewerkers. Internet Explorer is verouderd, staat innovatie in de weg, en voldoet niet aan hedendaagse beveiligingseisen.

Dit is mede de reden waarom Pharius is ontwikkeld en getest voor veilig en optimaal gebruik binnen de moderne browsers als Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Apple’s Safari. We raden u aan voor het optimaal gebruik van Pharius gebruik te maken van deze browsers.

De softwaregigant kwam nog wel met een aanvulling op het advies dat het zich zal blijven inspannen om Internet Explorer 11 een ondersteunde, betrouwbare en veilige browser te laten zijn. De softwaregigant zal dit blijven doen zolang het Windows 10 ondersteunt. Toch is Pharius van mening dat IE11 geen veilige browser is. “Microsoft verplaatst de aandacht naar Edge en minder ontwikkelaars testen daarom nog met deze browser.

De keuze om internet explorer 11 niet te ondersteunen staat overigens niet op zichzelf. Afgelopen jaar kondigden meerdere organisaties, waaronder Rabobank en ook de versleutelde e-maildienst ProtonMail, aan dat het de ondersteuning van IE11 stopt.