Uitgelicht: Kern van de Eis

Pharius voorziet u straks van de functionaliteit ‘Kern van de Eis’. In dit artikel lichten we deze functie graag voor u uit. Vele klanten zijn al bekend met de toegevoegde waarde van de Kern van de Eis. Het is een toegevoegde waarde die we overnemen uit onze tool Register. Inhoudelijk dan, want in functionaliteit is de Kern van de Eis in Pharius gebruiksvriendelijker.

Kern van de Eis

De Kern van de Eis is een korte, duidelijke omschrijving van de wet- en regelgeving. De Kern van de Eis wordt ook opgenomen in uw register. Hierdoor is het voor u en uw collega’s direct helder wat de strekking is van een opgenomen artikel, paragraaf en/of hoofdstuk.

In Pharius wordt de Kern van de Eis aangegeven door een markeerstift. In één klik verschijnt de Kern van de Eis. Nog voordat u het artikel hoeft te openen. Dit scheelt zeer veel tijd in een zoektocht naar passende wet- en regelgeving.

Kern van de Eis

In Pharius wordt de Kern van de Eis met één klik weergegeven.

Europese richtlijnen en nationale wet- en regelgeving

Ook bevat de Kern van de Eis, waar relevant, koppelingen tussen de Europese richtlijnen en de nationale wet- en regelgeving. Dit brengt voordelen met zich mee.

Enkele voordelen hiervan zijn:
•  Voor bedrijven met vestigingen elders in Europa wordt met één klik inzichtelijk dat zij met dezelfde richtlijnen te maken hebben waar dezelfde verplichtingen uit volgen die zijn vastgelegd in de nationale wetgeving van die lidstaat.
•  In de nationale wetgeving wordt bij sommige onderdelen direct verwezen naar de Europese Richtlijn. De koppeling maakt direct duidelijk welke richtlijn het betreft.
•  Bij het opstellen van registers wordt inzichtelijk wanneer ook Europese richtlijnen moeten worden opgenomen. En vice versa, welke nationale wetgeving moet worden opgenomen.
•  In de Kern van de Eis kan direct worden doorgeklikt naar de betreffende Europese Richtlijn of nationale wetgeving.
•  … en meer.

Lexerta maakt het u graag makkelijk. Wilt u meer informatie weten over Pharius en/of de Kern van de Eis? Neem contact met ons op, of vraag alvast een proefaccount aan (beschikbaar vanaf september 2019).